Bouwbedrijf
Bouwbedrijf De Mets in
Oisterwijk
<<=Terug naar plaats Oisterwijk
Ontvang offertes en bespaar tot 40% op diverse bouwbedrijven in
Oisterwijk en omgeving!

Aanschaf, installatie of inhuren van:
Bouwbedrijf De Mets
De Lange Kant 16
5061PZ Oisterwijk

tel: 013-5221041

Extra informatie

Bouwbedrijf De Mets: “Al 125 jaar een begrip”   
Zij zijn er nog steeds: bedrijven die van vader op zoon gaan, echte familiebedrijven. Bouwbedrijf De Mets is er zo een. Sedert 12 jaar is Gerry van Iersel, oorspronkelijk afkomstig uit Helvoirt, maar nu wonend in Oisterwijk, eigenaar van De Mets. Daarvoor waren het zijn vader Gerrit en zijn opa Frans die hun naam aan De Mets verbonden hadden.De Mets is een klein, slagvaardig bouwbedrijf, waar efficiënt en heel gericht gewerkt wordt. “Ik vind het belangrijk dat ik voor de opdrachtgever het aanspreekpunt ben en ben dus bijna altijd op het werk dat uitgevoerd wordt te vinden. Ik moet er voor die opdrachtgever zijn en meteen antwoord kunnen geven op zijn vragen”, stelt Gerry van Iersel. 
 
De naam De Mets zou ontleend zijn aan een uitspraak van de grondlegger van het bedrijf. “Na de kerkdienst werd het café bezocht. Het verblijf in het café duurde wat langer dan gepland en toen Frans van Iersel wegging zei hij: “Ik moet morgen nog gaan metsen (metselen).” Vanaf dat moment werd hij Frans Mets genoemd en kennen de mensen ons eerder bij de naam Mets dan bij de naam van Iersel.” 
 
Gerry werkte ook in de bouw, was oorspronkelijk metselaar, maar behaalde alle benodigde papieren die vereist waren als bedrijfsleider bouwbedrijf, toegekend door de SER (Sociaal Economische Raad). Derhalve mag Gerry de naam bouwbedrijf/aannemersbedrijf voeren. 
 
“In de loop der geschiedenis van De Mets overgenomen door een andere bouwbedrijf en ging ik in loondienst werken bij allerlei bedrijven. Ik regelde van alles en besloot twaalf jaar geleden dat ik net zo goed mijn eigen bedrijf zou kunnen runnen. De naam De Mets werd dus weer in ere hersteld.” 
 
“Wij zijn gespecialiseerd in aanbouw, verbouw en nieuwbouw van woningen, bedrijfspanden, hallen. Op onze website http://www.de-mets.nl// kan men zien wat we zoal voor onze klanten hebben uitgevoerd. Aangezien ik bewust voor kleinschaligheid, beheersbaarheid heb gekozen kan ik heel goed inspelen op de specifieke wensen van mijn opdrachtgevers. In mijn goed gevulde orderportefeuille zijn heel wat vaste klanten, mensen die eerst een stukje aan hun huis hebben gebouwd, later een badkamer wilden verbouwen en weer later een dakkapel op hun woning wilden aanbrengen. Het feit dat deze mensen mij vervolgopdrachten gunnen geeft aan dat zij tevreden zijn en vertrouwen in mij hebben. En dat waardeer ik enorm. Het geeft me een goed gevoel. Niet alleen voor grote werkzaamheden, maar ook voor kleine verbouwingen is men bij mij aan het goede adres. Momenteel heb ik zo’n tien mensen bij mij aan het werk. Ik kan flexibel opereren omdat ik vakmensen kan inhuren op basis van de grootte van een karwei. En dat gaat prima. Deze mensen hebben allemaal een eigen zaak en weten dat zij kwaliteit moeten leveren tegen een zo scherp mogelijke prijs.” 
 
De werkwijze van De Mets omschrijft Gerry als volgt: “Ik zet het bouwwerk uit en doe tenslotte de voordeur dicht.” Daarmee geeft hij aan dat alles wat bij een bouw komt kijken door hem aangestuurd wordt. Op basis van het bestek dat een architect heeft gemaakt, maakt Gerry een offerte. Hij betrekt daarbij vakmensen als een elektricien, stukadoor, maar adviseert de klanten ook waar ze het beste kunnen kijken voor tegelwerk of keukenapparatuur. “Men heeft altijd met mij als aanspreekpunt te maken en ik ben volledig verantwoordelijk voor de planning en de begeleiding van de bouw. Omdat ik alleen met vaklui werk kan ik ook garanderen dat alle werkzaamheden tot volle tevredenheid van de opdrachtgever uitgevoerd worden. En ik geniet echt van het ambachtelijke werk. Kijk maar eens naar de foto’s onder projecten. 
 
Onderstaande gevel kreeg een heel nieuwe uitstraling door het sierwerk dat ik, met respect voor het verleden en de verhoudingen van het pand, uitvoerde. Prachtig toch.”